MANTAR TOHUMU - AN OVERVIEW

mantar tohumu - An Overview

mantar tohumu - An Overview

Blog Article

SIVI MİSEL (MANTAR TOHUMU) Mantar sporları mantarın tohumudur. Mantar sporlarının elle tutulur hale getirilmiş haline mantar miseli denir. Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu advertisementı verilmektedir. Mantar miselimiz doğrudan mantar sporlarından üretilmiştir ve sıvıdır. Katı misellere istinaden daha etkilidir. Miktar olarak katı mantar miselleriyle kıyaslayacak olursak yaklaşık a hundred ml sıvı mantar miselimiz 1000 gr katı mantar miseliyle aynı oranda mantar ekim maddesine yetmektedir.

En son tereyağını tavaya koyun ve eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra artworkık tavayı ocaktan alabilirsiniz. Detaylı tarifi için buraya: İstiridye mantar sote tarifi

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Mevsim şartlarına uygun olarak aşılanan yüksek kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.

İstiridye mantarı, kalp sağlığını desteklemenin yanı sıra kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine de lawnımcı olabilir.

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

Genelde Amerikan istiridye mantarı olarak bilinen Pleurotus ostreatus dahil olmak üzere forty çeşit istiridye mantarı vardır. Bunların hepsi yenilebilir mantarlardır ve makarna ile sote gibi yemeklere sıklıkla kullanılmaktadır.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Mantar tohumlarını ekim yapacağınız ortamı hazırlayın. Genellikle mantar tohumları özel bir mantar toprak karışımı veya kompost ile yetiştirilir.

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çok yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.

 Bu işlemde ten kilogram kompost kullanılacaksa en fazla five hundred gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Kromozom ve hücre içi organellerden oluşan tek ya da çAlright hücreli olan mantar, hayvanlar gibi aktif edemeyen aynı zamanda da bitkiler gibi klorofil taşımayan heterotrof canlılardır; yani dışarıdan beslenen ayrıştırıcılardır.

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –one 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun here süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle fire oranı artmaktadır.

Report this page